Tudományos vélekedések a prosztatarák megelőzéséről

797
HOZZÁSZÓLÁS:

Számos, jelenleg is folyó tanulmány foglalkozik a prosztatarák megelőzésének lehetőségeivel. Ezek közé tartozik táplálékkiegészítők (mint az E-vitamin, illetve a szelén) használata.hererak-prosztatarak-09

A legújabb tanulmányok egyike szerint a paradicsomalapú ételeket rendszeresen tartalmazó diéta is segíthet a prosztatarák megelőzésében.

A ‘finaszterid‘ nevű anyagot tartalmazó készítmények jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, a Prosztatarák-prevenciós Vizsgálat (‘Prostate Cancer Prevention Trial’) keretében tanulmányozták a közelmúltban, és találták eredményesen alkalmazhatónak enyhébb stádiumú daganatok esetén.

Intenzív kutatások tárgya, hogyan lehetne megakadályozni a betegség kiújulását azoknál, akiket egyszer már kezeltek prosztatarákkal?! Ezek a kutatások többek között a ‘finaszterid’, ‘flutamid‘, és az ‘LH-RH-agonista‘ szerek alkalmazására összpontosítanak.

A kutatók eredményesnek találták a sugárterápiát vagy prosztatektómiát (speciális prosztata-műtét) követő hormonterápiát azokban az esetekben, amikor a rák már ráterjedt a környező szövetekre.

Kutatják azt is, hogy a zsírszegény, szójában, gyümölcsökben, zöldségekben és más élelmiszerekben gazdag étrend segíthet-e megelőzni a betegség kiújulását?!

Szűrés és korai felfedezés

Szűrésen a tünetmentes férfiak vizsgálatát értjük. Jelenleg nem ismert, hogy a prosztatarák szűrése ténylegesen életeket ment-e, még ha a betegséget korai stádiumban fedezik is fel.
Az NCI (az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet) által támogatott prosztata-, tüdő- vastagbél- és petefészekrák-szűrővizsgálatokat annak a kérdésnek megválaszolására tervezték, hogy bizonyos vizsgálómódszerek segítségével csökkenthető-e az egyes betegségek által okozott halálozások száma. A prosztatarákszűrés keretében ebben a vizsgálatban rektális digitális vizsgálatot és PAS-vérszintvizsgálatot végeznek 55-74 éves férfiakon.
IDE KATTINTVA többet is megtudhat a prosztatarák diagnosztizálását segítő vizsgálatokról. >>>

797
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]