Ismerkedjen meg a prosztatarák kockázati tényezőivel

738
HOZZÁSZÓLÁS:

A prosztatarák pontos kiváltó oka mindmáig ismeretlen. Az orvosok egyelőre nem tudnak választ adni arra a kérdésre, miért lesz az egyik férfinak proszprosztatarak-prosztatagyulladas-05tatadaganata, míg a másiknak nem.

Jelenleg is intenzíven folyó tudományos kutatásokban próbálják meghatározni azokat a tényezőket, amelyek növelik a betegség kialakulásának kockázatát.

A tanulmányok alapján az alábbi kockázati/veszélyeztető tényezőket különböztethetjük meg:

♦ Életkor – Magyarországon a prosztatarák főleg az 55 év felettiek betegsége. A kórismézés felállításakor a betegek átlagéletkora 70 év.

♦ Prosztatarák a családi kórtörténetben A prosztatarák kialakulásának koc-kázata nagyobb azoknál a férfiaknál, akiknek édesapja vagy testvére is ebben a betegségben szenvedett.

♦ Földrajzi megoszlás Európában a skandinávok között gyakoribb a prosztatarák előfordulása mint a közép- és dél-európai férfi lakosság körében, de például sokkal gyakoribb az afrikai amerikaiak körében, mint a fehérek között. Az ázsiaiak és az amerikai indiánok körében érdekes mód ritkábban fordul elő.

♦ Táplálkozás, az étrend összetevői – Bizonyos jelek arra utalnak, hogy az állati zsiradékokban gazdag étrend növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát, míg a zöldségben, gyümölcsben gazdag étrend csökkenti. A jelenleg folyó tanulmányok arra a kérdésre igyekeznek választ találni, vajon bizonyos táplálékkiegészítők csökkentik-e a prosztatarák kialakulásának kockázatát…

Kutatók tanulmányozták a ‘benignus prosztata hiperplázia’ (röviden BPH, vagyis a prosztata jóindulatú megnagyobbodása) esetén a túlsúly, a testmozgás hiánya, a dohányzás, a sugárterhelés és a szexuális úton terjedő vírusok hatását – Mindeddig azonban kevés bizonyíték utal ezen tényezők kockázatnövelő szerepére.

738
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]